BURSA / YILDIRIM - Sait Süheyla Bildirener İmam Hatip Ortaokulu

Nis

Bugün okulumuzda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Milletin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. Yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşku ile kutladık.

Program Saygı Duruşu ve İstiklâl marşının okunması ile başladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını okulumuz Türkçe öğretmenlerinden MERVE TORUN yaptı. Daha sonra Ana sınıfı sabah ve öğlen grubu öğrencilerimiz gösterilerini yaptılar. Okulumuz öğrencileri şiirlerini  ve yazılarını okudular. Öğretmen arkadaşlarımızın gerçekleştirdiği koro ile programımız devam etti. Programımız yumurta yarışı, sandalye kapma ve çuval yarışması ile son buldu. Kazanan öğrencilerimize ödüller verildi.

Programda emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okul iftarimizda emeği geçen, katkı sunan bütün öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz. Katkı sunanlardan ve hayirseverimizden Allah razı olsun. Güzel bir program oldu.

Mrt

Tip 1 diyabetli çocukların okuldaki yaşamlarını ve tedavilerini desteklemek için Okulda Diyabet Program Eğitim Platformu yayına başladı.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı kapsamında okulumuz konferans salonunda program düzenlendi. Programda emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Bu vatan için gözünü kırpmadan canını veren aziz şehitlerimizin ruhları şâd, mekanları cennet olsun.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve M.Akif Ersoy´u Anma Günü, öğrenci ve öğretmenlerin katılım ile konferans salonunda kutlandı.

Sınıflar arası yarışmalar düzenlendi. 7/ C sınıfı ,yarışmanın birincisi oldu,tebrik ederiz.

İstiklal Marşı'mızın kabulünün 103. yılı kutlu olsun.

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır. Mehmet Akif, İstiklal Marşı´nı kitabı Safahat´a niçin koydurmadığı sorulduğunda "O benim değil, milletimindir." cevabını vermiştir.

İstiklal Marşı´nın bestelenmesi için yarışma düzenlenmiş, bu yarışmaya 24 besteci katılmıştır. 1924 yılında Ankara´da toplanan seçici kurul, Ali Rıfat ÇAĞATAY´ın bestesini kabul etmiştir. Bu beste 1930 yılına kadar çalındıysa da 1930´da değiştirilerek Cumhurbaşkanlığı Orkestrası Şefi Osman Zeki ÜNGÖR´ün hazırladığı bugünkü beste yürürlüğe konmuştur.

Millî marşımız, milletimizin hiç değişmeyen bağımsızlık karakterinin yakın çağdaki büyük tezahürü olan ve Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı içinden çıkmıştır. Millî marşımız, Türk milletinin "medeniyet denilen tek dişi kalmış bir canavar" tarafından yok edilme niyet ve teşebbüslerine karşı verilmiş bir kavganın içinden doğmuştur. Onun için adı "İstiklal Marşı"dır.

Mehmet Akif, son günlerinde, hasta yatağında yatarken kendisine İstiklal Marşı için "Acaba yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?" diye bir sual sorulmuş. Akif'in şu cevabı, bu marşın neyin destanı, neyin mahsulü olduğunu anlatacak bir vecizedir:

"O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın."

Mrt

Ramazan Ayı boyunca sürecek olan yarışmalarımızın afişleri ektedir. Öğrencilerimize başarılar dileriz.

Mrt

Okulumuzda Ramazan Ay'ının gelmesi ile birlikte okul panolarımız büyük bir heyecanla süslendi. Okulumuzun A blok giriş katında "Ramazan Köşesi" süslemeleri yapıldı.

Mrt

Türkçe öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan "DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ" temalı şiir yarışmasının birincilerine  ödülleri Okul Müdürümüz tarafından verilmişitr.

Birinci olan öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Mrt

Okulumuz Sait Süheyla Bildirener İmam Hatip Ortaokulu olarak hazırladığımız imsakiyemiz ektedir.

Ayrıca Ramazan Ay'ı sebebiyle erzak yardımı yapmak isteyen velilerimiz 20 Mart Çarşamba gününe kadar yardımlarını ulaştırabilirler.

Mrt

Okulumuzda 5 ve 6. sınıf öğrencilerimiz ile birlikte Kitap Fuarı gezimizi gerçekleştirdik.

Ara

Okulumuz Ana Sınıfı Öğrencilerimiz ile birlikte Tutum Yatırım Ve Yerli Malı haftasını kutladık.

Ara

Okulumuzda Filistin'e manen destek olmak için öğrencilerimiz ile birlikte iftar programı düzenlendi.

Ara

Öğrencilerimiz ile Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi gezisi düzenlendi. Öğrencilerimiz görevlilerin rehberliğinde Bursa'nın bir beylikten dünya devletine uzanan yolculuğunu öğrendiler.

Ara

Okulumuzda sınıflar arası futbol turnuvası düzenlendi. Kazanan takımımızı tebrik ediyoruz.